Farger

Digdir skal være et varmt og inkluderende direktorat. Dette gjenspeiles også i identitetsfargene. Fargene brukes også for å skille mellom de ulike enhetene.

Fargene er et viktig element for å understreke vår visuelle identitet. De gir rom for god visuell variasjon og skaper gjenkjennelse.

Det er utviklet en egen fargepalett for Digdir. Fargepaletten er bygget opp av emblem og grafikkfarger i tillegg til en farge for tekst. Det er viktig å benytte fargene korrekt for å sikre en korrekt universell utforming.

Emblemfarger

Emblemfargene skal kun brukes på emblemene.

  • Fargen «mørk rød» benyttes kun på Digdirs emblem.
  • Fargen «mørk blå» benyttes kun på fellesløsningenes emblem.
Visuell fremstilling av Digdirs emblemfarger

Tekstfarge

Fargen «blåsvart» har et så høyt kontrastnivå at den brukes istedenfor svart. Dette gir også et visuelt mykere uttrykk enn kun bruk av svart.

Visuell fremstilling av Digdirs tekstfarge

Grafikkfarger

Grafikkfarger benyttes ved behov. Grafikkfargene er med å gi identiteten liv og variasjon. Fargene brukes i kombinasjon med hverandre og fargen «blåsvart». Merk at grafikkfargene har et kontrastnivå som kun godkjennes på grafikk.

Visuell fremstilling av Digdirs grafikkfarger

Du kan laste ned vår fargepalett (for skjerm, for trykk)

Om de forskjellige fargesystemene

Det benyttes her flere typer fargesystemer og disse varierer litt i grad av matching fra farge til farge. Det vil si at fargen ikke nødvendigvis er 100 prosent identisk i for eksempel digital, trykk og vegg, men disse fargene er de nærmeste av hva som kan produseres.

Skjermfarger

  • RGB — Digitalt fargesystem for skjerm, bygget opp av fargene rød, grønn og blå. Bruk aldri RGB til trykksaker.
  • HTML — 6-sifret kode for fargebruk på web og portal. Merk at fargene kan variere fra skjerm til skjerm.

Trykkfarger

  • PMS — Pantone Matching System. Et system av ferdigblandede farger, som sikrer god fargegjengivelse av grafikk.

Brukes på flater der man trenger få farger og nøyaktig fargegjengivelse. C og U henviser til papirtype — der Coated er bestrøket papir med glatt overflate, og Uncoated er ubestrøket papir med mer strukturert overflate.

  • CMYK — Et fargesystem vi bruker i trykk. Trykkfargene er cyan, magenta, gul og sort. Bruk CMYK når du har behov for flere farger i en trykksak, for eksempel brosjyrer, aviser etc. Bruk også CMYK når du skal trykke bilder.

Annet

  • RAL — Fargekart for veggmaling. Merk at dette kartet inneholder kun noen få farger og det er valgt den nærmeste fargetonen.

Det anbefales på det sterkeste å teste farge på vegg før igangsetting.